Bara angol világa

BarAngol

BarAngol

House

2020. február 20. - nybara

kaboom_1-page-001.jpg

 

DOWNLOAD

A következő nagy témakör, amihez készítettem flashcardokat a ház témaköre. Rengeteg játékot lehet játszani velük. Íme néhány:

Cserélj helyet/Change places: a gyerekek körben állnak. Mindenkinél van egy-egy kép. Egy játékos bent áll a kör közepén. Megnevez két képet. A képek tulajdonosai igyekeznek minél hamarabb helyet cserélni. A kör közepén álló játékos közben elfoglalhatja valamelyik helyét, ha gyorsabb. Akinek nem sikerül helyet találni, az áll be a kör közepére.

Mi hiányzik?/What is missing? : Az új szavak képeit kirakjuk a táblára (vagy a földre). A gyerekekkel közösen elmondjuk a képek nevét. Megkérjük őket, hogy csukják be a szemüket. Elveszünk egy képet. Miután kinyitották a szemüket, jöhet a kérdés: '' What is missing?" Meg kell nevezniük a hiányzó képet, akinek elsőre sikerül az kap egy pontot.

Memória/Memory game: a kártyákat duplán nyomtatva nagyszerű játékot kapunk. A kártyákat a képes felükkel lefelé kirakjuk. Minden játékos két kártyát fordít és megnevezi a képeket. Ha azok megegyeznek, akkor a kártyákat megtarthatja és újból fordít. (Nálam még a felsősök is szeretik ezt a játékot.)

kaboom_2-page-001.jpg

 

DOWNLOAD

Védd a várat!/Fortress: rajzolj egy várat és egy létrafokok nélküli létrát (5-7 létrafok) a táblára. Mondd el, hogy a várat megtámadták és a gyerekeknek kell megvédeni azt. Mutasd sorban a képeket, a gyerekek pedig megmondják, mit látnak. Ha hibáznak, akkor rajzolj be egy létrafokot. Ha kevesebbet hibáznak, mint a hiányzó létrafokok száma, akkor sikeresen megvédték a várat.

Olvass a számról!/Read my lips: miután begyakoroltátok az új szavakat, tedd ki sorban a képeket a táblára. A gyerekek a helyükön ülnek és a füzetbe dolgoznak. Némát kimondod az egyik kép nevét. A gyerekeknek le kell rajzolni vagy írni, életkortól függ. 

kaboom_3-page-001.jpg

 

DOWNLOAD

Ha szeretnéd a flashcardokat nagyban is, akkor a következő linken juthatsz hozzá: FLASHCARDS

A következő linken pedig egy újabb játék és a hozzá tartozó leírás található: KABOOM HOUSE

Have fun!

A bejegyzés trackback címe:

https://baraangol.blog.hu/api/trackback/id/tr9015483546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása