Bara angol világa

BarAngol

BarAngol

Secret code

2020. január 12. - nybara

Carol Read 500 Activities for the Primary Classroom könyvéhez sokszor nyúlok, amikor játékot keresek az órámhoz. A következő játékot is ebből a könyvből vettem. A tanítványaim nagyon szeretik és még 7-8. osztályban is bevethető.

A játék célja az angol helyesírás fejlesztése, a kódolt üzenet megfejtése és figyelemfejlesztés. Amire szükségünk van: annyi táblázat, ahány tanuló van a csoportban.

A megfelelő környezet megteremtéséhez érdemes valamilyen bevezető szöveget használni. Pl. A very dangerous gang has stolen the queen's jewelleries in London. The police need our help so they sent us a secret message.

Az első játék előtt érdemes egy-egy betű dekódolását kipróbálni. Pl. PI = m, GA = c, PO = s stb. Majd ugyanezt egy szóval is megerősíteni. Pl. MI GO MA MA TI (a megfejtés 'queen'). Ha úgy látjuk mindenki érti, akkor mehet a feladvány. 

TE PA SO MA    BA GO TI ! :)

1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://baraangol.blog.hu/api/trackback/id/tr5415405762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása